En ny lov er på trappene og vil skjerpe kravet til godkjenning for utenlandske organisasjoner som vil opprette kontor eller på annet vis ha virksomhet i landet.

– Det er nødvendig med en lov for å regulere, guide og kontrollere aktivitetene deres, melder nyhetsbyrået Xinhua.

Et stort antall ikke-statlige organisasjoner har sett dagens lys i Kina de siste årene, og mange utenlandske organisasjoner har også etablert seg.

Myndighetene krever at de registrerer seg, men prosessen med å bli godkjent har vært tid- og ressurskrevende og mange organisasjoner har derfor valgt å etablere seg uten godkjenning.

Enkelte frykter at den nye loven som er på trappene vil innskrenke friheten til ikke-statlige organisasjoner, men det er foreløpig uklart hvordan myndighetene vil skjerpe kontrollen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.