Hackingen førte til at selskapet utsatte premieren på filmen «The Interview».

Både president Barack Obama og FBI har hevdet at Nord-Korea sto bak dataangrepet ettersom filmen er en actionkomedie som omhandler et attentat på landets diktator Kim Jong-un.

FBI har blant annet vist til at koden i programmet som hackergruppen Guardians of Peace skal ha benyttet til angrepene, er den samme som Nord-Korea tidligere har brukt.

Men eksperter på datasikkerhet viser til at denne koden ble lekket for lenge siden og at enhver kompetent hacker – uansett hvor vedkommende befinner seg i verden – nå kjenner til den.

– Det er soleklart for oss, basert på de bevisene vi har samlet inn, at Nord-Korea ikke har stått bak eller påbegynt angrepet mot Sony, sier Sam Glines til CNN. Han er administrerende direktør og grunnlegger av datasikkerhetsselskapet Norse.

Han får støtte av den uavhengige IT-sikkerhetseksperten Scott Borg.

– Dette dataangrepet er på et annet nivå enn det vi har registrert fra Nord-Korea tidligere, sier Borg.

En rekke amerikanske kinoer viste «The Interview» 25. desember etter at Sony Pictures ombestemte seg og tillot distribusjon av filmen.

Les også:
Helsesøsteren  
Dyrere med ny tollgrense
Nå er dette en «joker» i verdensøkonomien (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.