Hundrevis av utlendinger er rammet av den nordkoreanske «sjarmoffensiven», ifølge Jang Jin-sung, som forlot landet i 2004. Han har fortalt sin historie til britiske The Telegraph. Avhopperen har tidligere jobbet med å spre propaganda for regimet.

– Nord-Korea gjør hva som helst for å holde regimet gående, sier Jang til avisa.

Det hemmelige «befruktningsprogrammet» går ut på at regimet sender attraktive kvinner til høytstående utlendinger på besøk i Pyongyang. Senere blir mennene fortalt at de har et barn i Nord-Korea. Deretter blir de truet til å bruke sin stilling til å jobbe for regimet. Journalister blir eksempelvis beordret til å skrive positive saker om landet for at informasjonen om affæren deres ikke skal bli kjent.

Programmet ble opprettet under styre til Kim Jong-il, faren til den nåværende lederen Kim Jong-un, men fortsatt skal systemet være operativt, sier avhopperen.

Barnas bakgrunn fra ulike kulturer gjør at mange blir brukt til spionvirksomhet i andre land når de vokser opp, sier han til The Telegraph.

Les også:
Helsesøsteren  
Dyrere med ny tollgrense
Nå er dette en «joker» i verdensøkonomien (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.