I mars vil paven besøke den filippinske byen Tacloban, som ble rasert av tyfonen Haiyan i 2012. Deretter vil han sende ut et nytt dokument, en såkalt encyklika, som tar for seg problemene knyttet til klimaendringene.

Encyklikaen vil bli sendt til alle verdens 5.000 katolske biskoper og 400.000 prester. De vil i sin tur videreformidle budskapet til sine menigheter, skriver avisa The Guardian.

Under FNs hovedforsamling vil paven forsøke å påvirke politikerne som kommer sammen i New York. I tillegg er det ventet at han vil invitere ledere for de andre store religionene til et møte om klimaendringene.

Håpet er å påvirke forhandlingene på klimatoppmøtet i Paris mot slutten av året, ifølge Marcelo Sorondo, som er leder for Vatikanets vitenskapsakademi. På toppmøtet er det meningen at en ny internasjonal klimaavtale skal vedtas.

– Vitenskapsfolkene våre støtter pavens initiativ for å påvirke neste års svært viktige beslutninger, sa Soronda da han deltok på et møte arrangert av den katolske hjelpeorganisasjonen Cafod i London.

Pavens klimaframstøt vil trolig møte motstand blant amerikanske konservative kristne som mistror forskernes konklusjon om at klimaendringene i hovedsak er menneskeskapte.

Les også:
Helsesøsteren  
Dyrere med ny tollgrense
Nå er dette en «joker» i verdensøkonomien (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.