Det er anslått at minst 150.000 mennesker går i tog fra Place de la République i Paris.

Frankrikes president François Hollande har Tysklands statsminister Angela Merkel og Malis president Ibrahim Boubacar Keita på hver sin side. Statslederne fører an den store folkemengden. Også ektefeller og familier til lederne er med i toget.

Folkemassene skal gå til Place de la Nation, som ligger like ved Porte de Vincennes der Amedy Coulibaly holdt gisler fanget i en kosherbutikk fredag. Toget startet klokken 15.30.

 

Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende deltar i i den store solidaritetsmarsjen som er i Paris. Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland er også i Paris. Foto: Vidar Ruud /
Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende deltar i i den store solidaritetsmarsjen som er i Paris. Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland er også i Paris. Foto: Vidar Ruud / (Foto: NTB scanpix)

Ledere fra hele verden

Til sammen 5.500 politifolk og soldater er ute i hovedstadens gater for å sørge for en trygg gjennomføring av markeringen – drøyt 3.000 av dem i nærheten av selve paraden.

President Hollande har uttalt at alle sikkerhetstiltak er gjort for å sikre marsjen søndag.

Nærmere 60 utenlandske ledere, blant dem Norges statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Børge Brende (H), er på plass i Paris for å vise sin solidaritet med franskmennene.

Også NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland er til stede.

Tre dager med terror

Terroruken i Frankrike startet da brødrene Said (34) og Chérif (32) Kouachi tok seg inn i lokalene til satireavisen Charlie Hebdo i Paris og åpnet ild onsdag. Tolv mennesker mistet livet.

Torsdag ble en politikvinne skutt og drept sør for Paris. Amedy Coulibaly (32) og kjæresten Hayat Boumeddiene (26) ble etterlyst for ugjerningen. Fredag tok Coulibaly gisler i en kosherbutikk øst i Paris. Fire av gislene ble drept.

 

Les også:

- Boligprisene skal falle 20 prosent

- Jeg er redd vi får en baksmell

Endret fastrenteavtale etter millionutbetalinger(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.