At statsministeren selv tok imot Obama på flyplassen, er imot den offisielle protokollen, men ga et tydelig signal om at Modi er fast bestemt på å gjøre det han kan for å få et tettere samarbeid med USA.

For bare ett år siden var statsministeren en uønsket person i Washington, grunnet hans hindunasjonalistiske politikk og blodige sammenstøt mellom hinduer og muslimer i delstaten han tidligere styrte. Men det var før valget i India i mai, som Modis parti vant.

Obama vil mandag være den første amerikanske presidenten som er til stede under paraden i forbindelse med Republikkens dag, Indias nasjonaldag. Militærparaden har lenge vært forbundet med antiamerikanisme og den kalde krigen.

Opprinnelig skulle statsbesøket vart i tre dager, men Obama har avlyst besøket til det historiske monumentet Taj Mahal og reiser tirsdag i stedet til Saudi-Arabia i forbindelse med tronskiftet etter kong Abdullahs død.

Les også:
Ulik lønn for samme jobb

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.