– Dessverre kan vi ikke si annet på det nåværende tidspunkt enn at troverdigheten er høy, sa Abe søndag.

I videoen holder gisselet Kenji Goto et bilde som tilsynelatende viser Haruna Yukawa etter at han ble drept. Begge japanerne er blitt holdt fanget av den ytterliggående opprørsgruppen IS, som kontrollerer store områder i Syria og Irak.

Abe kaller drapet på Yukawa en rystende og utillatelig terrorhandling.

– Tanken på den ubeskrivelige smerten og sorgen familien hans må føle, gjør meg målløs, sier statsministeren.

Goto sier i videoopptaket at livet hans kan reddes hvis en irakisk kvinne som forsøkte å gjennomføre et selvmordsangrep, løslates fra fengsel i Jordan. IS har tidligere krevd 1,5 milliarder kroner i løsepenger for de to japanerne.

Abe sier han ikke kommer til å gi etter for terrorisme, og gjør det også klart at han ikke har planer om å slutte seg til den USA-ledede militæroperasjonen mot IS.

USAs president Barack Obama har fordømt «det brutale drapet» på Yukawa, noe som viser at også amerikanske myndigheter regner det som sikkert at japaneren er tatt av dage.

Les også:
Ulik lønn for samme jobb

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.