Åtte ansatte hos Telias kundesenter i Luleå fikk mandag sparken på grunn av ulovlige pauser, skriver kuriren.nu.

De ansatte måtte pakke sammen umiddelbart.

- Man sitter i telefon mange timer sammenhengende og får aldri puste. Til slutt orker man ikke. Da finner man andre måter å puste i stedet, sier en av de sparkede til avisen.

Ingen av de åtte ønsker å stå frem offentlig, men de sier til kuriren.nu at de ansatte er under konstant kontroll fra ledelsen; hver eneste samtale og tiden mellom samtalene måles ned på sekundnivå. Ingen pauser er tillatt utover lunsjpausen på 45 minutter pluss to 15 minutter lange pauser per dag. Besøk på toalettet og til kaffeautomaten blir ifølge de nå sparkede Telia-ansatte tatt tiden på.

- Misbrukt vår tillit

For likevel å få en liten pause mellom samtalene innimellom fingerte flere ansatte en telefonsamtale eller annet arbeid.

Ledelsen avslørte imidlertid alt, og ved hjelp av avlytting og kontroller fant de åtte syndere som måtte gå på dagen.

- De har vanstyrt sitt arbeid og misbrukt vår tillit, sier Telias pressesjef Irene Krohn som forklaring til sparkingen av de åtte.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Gir ny mobilfrist
 

  Finland gruser TeliaSonera-aksjen