– En F-16 krasjet under avgang i området der andre fly sto parkert, opplyste det spanske forsvarsdepartementet mandag ettermiddag.

Ulykken fant sted på basen Los Llanos i nærheten av byen Albacete sørøst i Spania. Basen brukes ofte til å trene NATOs jagerflypiloter.

Omkomne fra flere land

Begge de greske pilotene omkom, men det er ikke opplyst hvilken nasjonalitet de andre omkomne hadde. Ifølge avisa El Pais er det snakk om personell fra minst seks andre NATO-land.

Forsvarsdepartementet opplyser til NTB at det ikke befinner seg nordmenn på basen.

Flyet deltok i en militærøvelse der ti NATO-land deltar, da det styrtet. Ifølge det spanske forsvaret mistet flyet plutselig motorkraften rett etter at det hadde lettet, og det styrtet ned på en oppstillingsplass der flere andre fly sto parkert.

Stoltenberg kondolerer

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier han føler med de etterlatte.

– Dette er en tragedie som påvirker hele NATO-familien. Jeg kondolerer de pårørende til dem som mistet livet, sier han i en uttalelse.

I tillegg til de omkomne ble 13 personer skadd, åtte av dem alvorlig. Blant de skadde er både italienere og franskmenn, ifølge spanske medier.

Øyenvitner forteller at de hørte flere eksplosjoner rett etter styrtet, og både flyet som styrtet og andre fly som sto på bakken begynte å brenne kraftig. TV-bilder viser tykk svart røyk som steg opp over høye flammer.

Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent, men spanske myndigheter sier de skal etterforske styrten. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.