Salget av nye eneboliger i USA var opp 11,6 prosent i desember på månedsbasis til en sesongjustert årstakt på 481.000 enheter.

Det viser statistikk fra Det amerikanske handelsdepartementet offentliggjort tirsdag, ifølge Bloomberg News.

Analytikere hadde på forhånd ventet at salget ville stige med 2,7 prosent til en årstakt på 450.000 solgte enheter, ifølge Bloomberg News.

Forrige måneds veksttall ble revidert fra opprinnelige rapporterte 438.000 til 431.000, og ikke fra en nedgang på 1,6 prosent.

Optimister

Forbrukertillitsindeksen er på sitt høyeste nivå på syv år, skriver Marketwatch.

Indeksen for konsumentenes forventninger ("consumer confidence") i USA var 102,9 i januar. Indeksen for foregående måned ble revidert til 93,1 fra opprinnelig rapporterte 92,6.

Dette viser tall fra The Conference Board, offentliggjort tirsdag, melder Bloomberg News.

På forhånd var det ventet en indeks på 95,5, ifølge en sammenstilling gjennomført av Bloomberg News.

Indeksen er et mål på de spurte personenes nåværende situasjon og forventninger til sin privatøkonomiske situasjon de nærmeste seks månedene.

Indeksen for nåværende situasjon steg til 112,6 fra 99,9 måneden før, mens indeksen for personenes forventninger til fremtiden steg til 96,4 fra 88,5.

Positive sjefer

Foreløpig innkjøpssjefsindeks for tjenestesektoren i USA var 54,0 i januar, mot 53,3 måneden før, viser tall fra Markit, ifølge Bloomberg News tirsdag.

Indeksen var ventet til 53,8, ifølge Bloomberg News.

Den sammenstilte PMI-indeksen var 54,2 i januar, fra 53,5 måneden før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.