Brasils president Dilma Rousseff sa tirsdag at det er stort behov for innsparinger og nye tiltak for å skape ny tillit til Brasils økonomi og stimulere til ny vekst.

Rousseff har tidligere framhevet at det er nødvendig med sparetiltak, men det er tidligere blitt møtt med stor motstand i hennes arbeiderparti.

Næringslivet ser imidlertid positivt på planene.

Pensjonskutt nødvendig

Rousseff understreker at de sosiale programmene som har gjort at millioner av brasilianere har fått det bedre, skal bevares, men at det kan bli nødvendig med kutt i pensjoner og ledighetspenger.

Etter mange års sterk vekst har Brasil i år bare nullvekst. Inflasjonen er også høyere enn ønskelig, og for første gang på 14 år ble det registrert underskudd på handelsbalansen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Brasil rammet av voldsom tørke

 
Denne brasilianske giganten kan havne i opplag i norsk fjord