Før rentemøtet i Federal Reserve (Fed) så det ut som om optimistene hadde tatt over etter gårsdagens fall. Men signalene som kom om at det fortsatt er planlagt rentehopp, til tross for dårlige tider i Europa og en sviktende inflasjon, faller ikke i god jord. .

Nasdaq åpnet opp nesten én prosent etter at Apple la frem sterke kvartalsresultater etter børsslutt tirsdag, men ender nesten en prosent i minus i stedet.

Apple fikk et nettoresultat på 18 milliarder dollar, eller 3,06 dollar pr aksje i regnskapsmessig første kvartal 2015. Samme kvartal i fjor rapporterte selskapet et nettoresultat på 13 milliarder dollar eller 2,07 dollar pr aksje. Apple steg åtte prosent i førhandelen.

Børsene i USA endte markert ned tirsdag, tynget av blant annet skuffende resultater eller guiding fra Caterpillar, Microsoft, Procter & Gamble, Pfizer og DuPont.

-Mange av selskapsresultatene som har kommet så langt denne uken har vært skuffende, mens rekordtallene til Apple har overbevist markedet. Resultatet deres er det største noe selskap noensinne har rapportert. Det ligger an til at det blir en positiv åpning i dag, sier analytiker Christian Schmidt i Helaba Landesbank Hessen-Thüringen til Bloomberg News.

Yahoo steg først på dagen, men ender med et fall på 2,6 prosent etter at de under kvartalspresentasjonen kunngjorde at de planlegger å skille ut alle sine 384 millioner aksjer i Alibaba Group i et nytt selskap.

Investorene ventet på rentebeslutningen til Federal Reserve, som kom klokken 20 norsk tid.

Etter at den kom falt markedet.

Selv om 2014 var det sterkeste året med sysselsettingsvekst på 15 år, er rentekomiteen fortsatt bekymret over utviklingen i utlandet. I desembermøtet sa Fed at de skulle være «tålmodige» med å sette opp renten, og det knyttes spenning til om dette ordvalget beholdes.

Les mer: Yellen skal fortsatt være tålmodig

De viktigste indeksene ved stengetid, klokken 22:00 norsk tid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.