Over 13.000 mennesker er drept og over 1 million drevet på flukt etter at den brutale islamistgruppa for alvor begynte sin blodige offensiv i det nordøstlige Nigeria i 2009.

Nigerianske myndigheter har hele tiden avvist alle forslag om at styrker fra FN eller fra Den afrikanske union (AU) skal komme til landet for å hjelpe nigerianske styrker å bekjempe Boko Haram.

Men nå må president Goodluck Jonathan og resten av regjeringen innse at de trenger støtte utenfra, påpeker FNs spesialutsending for Sahel-regionen, Hiroute Guebre Sellassie.

– Nigeria klarer ikke håndtere problemet alene. Boko Haram er ikke et problem kun for Nigeria, sier Sellassie.

– Vi ser en strøm av flyktninger til Niger, Kamerun og Tsjad, sier spesialutsendingen. I tillegg har ekstremistgruppa også begynt å angripe mål i disse landene. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.