Men sentralbanken legger i uttalelsen fra det to dager lange rentemøtet stor vekt på en ytterligere bedringen i den amerikanske økonomien siden forrige møte i desember.

Planen er fortsatt at rentene skal heves i løpet av året, til tross for lavere inflasjon og vekstproblemer i Europa.

Det blir imidlertid gjentatt at både inflasjonsmålet på 2 prosent og bedring i arbeidsmarkedet er bestemmende for når det kommer en renteheving. Det har nå vært en nedgang i inflasjonen, som banken mener kan komme til å fortsette på kort sikt, skriver CNBC. Fed mener inflasjonen bør stige mot målet på to prosent på medium lang sikt, som følge av et bedre arbeidsmarked og stabilisering av energiprisene. Fallende energipriser har hatt sterk effekt på inflasjonen de siste månedene.

Den amerikanske økonomien opplever oppgang på mange fronter. Arbeidsledigheten faller. Husholdningenes forbruk øker moderat og de lave energiprisene har gjort kjøpekraften sterker på andre varer. Investeringene i industrien øker, mens byggenæringen opplever en svakere utvikling enn ventet.

Sentralbanksjef Janet Yellen ga i desember beskjed om at sentralbanken vil være «tålmodig» med tanke på den første rentehevingen og en normalisering av pengepolitikken.

Referatet fra desembermøtet viste at det i sentralbankens rentekomité er i bred enighet om at styringsrenten trolig ikke blir hevet før tidligst i april. FT.com tolker dagens melding dithen at det tidligst kan skje på møtet i juni, etter som det ikke ble gitt klare signaler om en renteheving.

Sentralbanksjef Janet Yellen i Den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve (Fed) har tidligere lovet lave renter i en «betydelig periode» etter at stimulansetiltakene ble avsluttet i oktober. Endringen fra "betydelig periode" til "tålmodig" ble oppfattet som en endring.

Beslutningen var enstemmig, blir det opplyst.

Her kan du lese uttalelsen fra sentralbanken. (Ekstern lenke)

Les også:

- Alle venter på «noe», men ingen vet helt «hva»  

Trolig ingen renteøkning i USA før i april  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.