– Vi må koordinere og samarbeide, unngå dobbeltkjør, fremme nisjekapasitet og presse våre virksomheter til å være innovative når det gjelder teknologi, konsepter, eksperimenter og krigsspill, sier Work.

Han mener NATO-landene må ta dristige steg for å holde tritt med våpenutviklingen i land som Russland og Kina.

Pentagon har vedtatt en ny plan som kalles Oppfinnsomt forsvarsinitiativ og håper ifølge Work å få sine NATO-allierte med på denne.

USA har selv satt i verk en storstilt modernisering av sitt atomvåpenarsenal og kommer også til å utvikle mer teknologi for å vinne det militære kappløpet i verdensrommet, ifølge Work.

Pentagon satser også på å utvikle flere ubemannede farkoster til bruk både under vann og i lufta, på laservåpen og nye jetmotorer til sine fly.

Dette er godt nytt for amerikansk våpenindustri og storkonsern som Lockheed Martin og Boeing, som lenge har bedt Pentagon om å investere mer i utvikling av nye teknologier.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Stoltenberg og Putin i intens ordkrig