Et kraftig fall i nye arbeidsledige var ikke nok til å løfte humøret på Wall Street ved åpning, men midt i handelsdagen snudde investeringslysten, dratt av en stigende oljepris. Markedene preges av blant annet kvartalsresultater, svak utvikling på de europeiske børsene og en positiv overraskelse fra det amerikanske arbeidsmarkedet.

De fleste europeiske børsene er blant annet preget av at tysk prisvekst er negativ for første gang på mer enn fem år.

Skuffet over Alibaba

Wall Street er inne i den heftige resultatsesongen, og flere store selskaper har lagt frem kvartalsresultater.

Alibaba skuffet investorene i dag. Ehandelgigantens omsetning var svakere enn ventet, og aksjen har falt med over ti prosent.

Selskapet omsatte for 26.2 milliarder yuan i tredje kvartal, mens det var ventet 27,6 milliarder yuan. Selskapet kobler sammen kjøpere og selgere på sine plattformer, men er nå i Ifølge kinesiske myndigheter i en troverdighetskrise. Årsaken skal være at de ikke har klart å rydde bort useriøse forhandlere, kopivarer, svindel og villedende kampanjer, melder Bloomberg.

- Så langt har resultatene vært blandede. Markedene har vært fokusert på problemene knyttet til svakere oljepriser. Vi venter å se en positiv utvikling i tiden fremover og at aksjeprisene vil stige, sier fondsforvalter Gunther Westen i Meriten Investment Management til Bloomberg News.

Yahoo som eier en sto andel i Alibaba falt 5,88 prosent.

Oljeprisen stiger svakt torsdag. Et fat av den amerikanske WTI-oljen endte handlesdagen på 44,53 dollar fatet, opp 0,2 prosent. Brent-oljen steg 1,4 posent og endte på 49,13 dollar fatet.

McDonalds steg som følge av annonseringen av at toppsjefen gir seg.

Positiv utvikling i arbeidsmarkedet

Det var riktig nok i en ferieuke, men antallet nye søkere til ledighetstrygd er likevel oppløftende. Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 265.000 pr 24. januar, mot reviderte 308.000 uken før. Det er det laveste på femten år.

- Arbeidsmarkedet er i godt driv nå ved inngangen til et nytt år, og vil trolig holde seg godt resten av året, sier Guy Berger, økonom i RBS Securities, til Bloomberg.

Fredag legges det frem tall for utviklingen i amerikansk BNP. Det er ventet at de vil vise en vekst på 3,1 prosent i fjerde kvartal, sammenlignet med året før. I tredje kvartal var veksten på fem prosent, det sterkeste på over et tiår, melder Bloomberg.

 

Nøkkelindeksene klokken 22.00:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.