Legger neppe mindre press på Marissa Mayer.

God morgen! Dette er «USA i dag», DNs daglige morgenbrev fra Amerika med aktuelle markedsoppdateringer, nyttige analyser og lenker til interessante artikler for den som vil lese mer. Innspill eller kommentarer? Send epost til mb@dn.no. 

Minus 7,8 milliarder kroner.

Det er verdien av it-selskapet Yahoo uten den lukrative posten i det kinesiske netthandelselskapet Alibaba.

Den oppsiktsvekkende analysen kommer fra Citigroup, som har regnet på verdien av selskapet denne uken.

Yahoo, som ledes av Marissa Mayer, varslet tirsdag at Alibaba-posten på 305 milliarder kroner skal skilles ut i eget selskap.

Hva er da resten av selskapet, som skaper en kontantstrøm på 3,9 milliarder kroner i året og har stabile inntekter og marginer, verdt?

Citi antar at Alibaba-posten i dag handles med ti prosent rabatt i forhold til hva som vil være tilfelle i et selvstendig selskap. Samtidig legger analytikerne til grunn at eierandelen på 35 prosent i Yahoo Japan handles med 44 prosent rabatt i forhold til markedspris (bl.a. på grunn av skattforhold og likviditetsrabatt). I sum gir dette Yahoo en negativ selskapsverdi på vel 7,8 milliarder kroner med dagens kurs.

Oppdateringen vil neppe legge mindre press på Mayer, som ikke er direkte elsket av investorene.

Omsetningen falt én prosent i forrige kvartal - slik den har pleid å gjøre under hennes ledelse. I åtte av ti kvartaler som toppsjef har Mayer meldt om svakere salg.

Hillary-ja i juli: Hillary R. Clinton vil trolig først i juli si at hun er presidentkandidat for Demokratene. Det skriver den vanligvis velinformerte Mike Allen i Politico.

USAs tidligere utenriksminister skulle opprinnelig si ja i april, men vil trolig bruke mer tid på å utvikle talepunkter, politikk og organisasjon.

Hun forventer «ingen motstand av betydning» fra andre på Demokratenes side, ifølge en person som står nær henne.

Privatjet til Superbowl: Cupfinale i amerikansk fotball i Phoenix i Arizona denne helgen, hvor det ventes 1400 flyankomster - deriblant svært mange privatjet-er. Kampen er selvsagt utsolgt. Torsdag kveld lokal tid fantes det bare 20 billetter på resalg som kostet under 78.000 kroner

Keystone-ja: President Obama kan komme til å nedlegge sitt tredje veto på seks år etter at Senatet, hvor Republikanerne har flertall, igår sa ja til den omstridte rørledningen som skal frakte tjæreolje fra Canada til Mexicogulfen.

Dette skjer i dag: Bnp-tall for fjerde kvartal (ventet 3,2 prosent) og arbeidskraftindeks (ventet 0,5 prosent) klokken 14.30. U. of Michicans forbrukermåling klokken 16 (ventet 98,2). Chevron og Mastercard legger frem tall.

... og helt til slutt: Hva får man egentlig for en halv milliard kroner på Manhattan nå om dagen?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Obama kan slå Clintons jobb-rekord