– Den ukrainske sikkerhetstjenesten (SBU) har arrestert to russiske borgere som jobbet som journalister for Life News. Deres oppholdstillatelse er blitt annullert og de vil bli utvist fra landet og får heller ikke returnere til Ukraina på tre år, opplyser talspersonen Markijan Lubkivskij.

Han hevder at de russiske journalistene er til skade for ukrainske interesser og sikkerhet. TV-kanalen svarer at arrestasjonen av journalistene Jelizaveta Khramstova og Natalia Kalysjeva er basert på grunnløse påstander om at de filmet sikkerhetstjenestens hovedkvartal i Kiev.

Ukrainske sikkerhetsstyrker har også tidligere arrestert russiske journalister som jobber for Life News. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.