Demonstrasjonene er kalt En marsj for forandring, og partiet har tatt til ordet for at landes statsgjeld skal avskrives, skriver BBC.

– Håpet er født, sa Pablo Iglesias, leder for Podemos etter valgresultatet i Hellas forrige helg.

Tjen folket, ikke private interesser, lyder en av parolene i forkant av massemarkeringene som er varslet å starte klokken 12.

Venstrepartiet Podemos har vokst rask og er spådd å bli det største partiet i det spanske parlamentsvalget i november. Målingene viser en støtte på 28 prosent, og mange tror at dette vil øke, spesielt etter valgseieren til venstrepartiet Syriza i Hellas.

Samtidig vokser spansk økonomi raskere enn på syv år, skriver FT.com.

Gjeninnhentingen i økonomien merkes nå i alle deler av økonomien. Siste kvartal av 2014 ble det sjette kvartalet på rad med vekst. Myndighetene mener spansk økonomi skal opp to prosent i løpet av året. I så fall ligger det an til å bli den raskest voksende økonomien i eurosonen.

Analytikerne peker på lavere energikostnader, en gunstogere eurokurs og kutt i både personskatt og selskapsskatt som årsaker til snuoperasjonen, skriver FT. Både eksport og innenlands forbruk går opp. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.