Det statseide oljeselskapet North Oil bekrefter at anlegget ved Khabbaz er tatt av militante opprørere fra Den islamske staten (IS) og at de ikke lenger får kontakt med de 15 arbeiderne som jobbet der.

– Vi fikk en telefon fra en de ansatte som sa at Daesh-krigere hadde omringet anlegget og ba arbeiderne forlate stedet. Vi har nå mistet kontakt med dem og frykter at de er tatt til fange, opplyser selskapet.

Daesh er det nedsettende arabiske akronymet som brukes om den ytterliggående opprørsgruppa IS i store deler av verden.

Den islamske staten har tidligere sikret seg flere oljeproduksjonsanlegg i området, noe som skal ha bidratt til å finansiere opprørsaktiviteten.

IS-krigere gikk fredag til angrep på kurdiske styrker sørvest for Kirkut og tok kontroll over områder, inkludert deler av området til oljeanlegget ved Khabbaz. Khabbaz er et lite oljeområdet som ligger sørvest for Kirkut. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.