Bergenseren brukte 10 minutter og 20 sekunder på de 1576 trinnene opp 86 etasjer, to fattige sekund bak vinneren.

Først ute på observasjonsdekket, med utsikt over Manhattan, ble vinneren av verdens mest prestisjefylte trappeløp kåret.

Video Empire State
00:00
Publisert:

– Det var så tett! Thorbjørn var råsterk, en fantastisk konkurrent, sier tyske Christian Riedl.

Verdensrekord

Thorbjørn Ludvigsen (26), til daglig tømrer i bygg­entreprenøren Skanska, er blitt noe av et fenomen blant trappefolket i verdensmetropolen.

Han debuterte i «Empire State Building Run-Up» først for to år siden. Da startet han i åpen klasse, men løp inn til nest beste tid etter å ha passert feltet i den trange trappegangen.

Ifjor var han tilbake, men denne gangen i eliteklassen. Det endte med seier og den sterke tiden ti minutter og seks sekunder.

– Ta godt imot den regjerende championen, Thooooorbjooooorn Ludvigsen! hoiet speakeren før løpet begynte.

1576 trinn, en trang trappegang, tørr og dårlig luft. Løpet opp Empire State Building inngår i verdenscupen. Foto:
1576 trinn, en trang trappegang, tørr og dårlig luft. Løpet opp Empire State Building inngår i verdenscupen. Foto: (Foto: Linus Sundahl-Djerf)
I år hadde han blikket rettet mot 9-tallet, og med tiden 4,35 etter 46 etasjer lå 26-åringen godt an.

– Men så kom Christian Riedl sigende, sier Ludvigsen nær utmattet etter målgang.

Foruten årets seier kan tyskeren også skilte med en fersk verdensrekord i trappeløping.

Den kjente New York-bygningen preger sølvmedaljen til Thorbjørn Ludvigsen.  Foto:
Den kjente New York-bygningen preger sølvmedaljen til Thorbjørn Ludvigsen. Foto: (Foto: Linus Sundahl-Djerf)
I september forserte han 13.145 høydemeter i løpet av 12 timer inne i Tower 185 i Frankfurt, nok til plass i Guinness World Records.

– Han løp forbi meg rundt 60. etasje, og fikk en liten luke. Bena ble gelé, luften var helt forferdelig, og jeg stivnet. Hvis jeg hadde greid en spurt ute på dekket, skulle jeg tatt ham. Men jeg var tom, fastslår Ludvigsen.

Vil prøve igjen

Dermed ble det nesten gjentagelse av resultatene fra 2013, med Ludvigsen på annenplass og landsmannen Eirik Haugsnes (33) fra Finnsnes på sjetteplass.

– Jeg lå lenge på fjerdeplass, men så stoppet det opp. Dette var et knallhardt løp, konstaterer Haugsnes.

Guttene har allerede blikket rettet mot neste års løp. Ludvigsen, som har løyperekorden i motbakkeløpet Stolzekleiven Opp i Bergen, mener det er mulig å presse tiden ytterligere.

Thorbjørn Ludvigsen trente 20 timer i uken før onsdagens tårnløp, men måtte se seg slått av den tyske verdensmesteren. Foto:
Thorbjørn Ludvigsen trente 20 timer i uken før onsdagens tårnløp, men måtte se seg slått av den tyske verdensmesteren. Foto: (Foto: Linus Sundahl-Djerf)
Han har trent 20 timer i uken den siste måneden, og hatt to-tre blytunge trappeøkter per uke.

– Jeg er fornøyd med løpet, men misfornøyd med tiden. Jeg har «jekla» lyst til å se 9-tallet. I dag var jeg 20 sekunder bak det og 50 sekunder bak rekorden. Det er mye, men mulig, mener Ludvigsen.

Ved siden av ham på toppen av Empire State Building står Haugsnes og hiver etter pusten.

– Det er ikke mulig å komme lenger ned i kjelleren enn dette. Men heldigvis er den fort unnagjort, sier nordlendingen.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.