Forhandlere fra hele verden deltar på møtet, som begynte søndag og varer i én uke. Målet er å bli enige om et utkast til en ny internasjonal klimaavtale.

– Jeg vil ikke bruke for store ord, men selve planetens overlevelse står på spill, sa Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius da samtalene begynte.

Han minnet om at den globale oppvarmingen kan føre til stigende havnivå, tørke, forsuring av havvannet og nye flyktningstrømmer. I tillegg frykter Fabius at klimaendringene vil bli en alvorlig sikkerhetstrussel.

– Det er et faktum at vi kjemper om ressurser, det være seg olje eller vann, sa han.

Meningen er at en ny klimaavtale skal vedtas på toppmøtet i Paris i desember. En egen avtale mellom USA og Kina i fjor høst har bidratt til en viss optimisme i klimaforhandlingene, som har pågått i 20 år med svært begrensede resultater.

Les også:
Vil fjerne boplikten ved starten av neste år
Du må belage deg på høyere priser
Går av som toppsjef i Coop Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.