– Jeg ønsker å skape en felles forståelse for hvilke utfordringer spesielt tungtrafikken representerer på vinterføre. Her har vi i Norge satt i gang en rekke tiltak for å bedre situasjonen, men jeg mener at dette er emner som også bør inn i felles europeiske kompetansekrav for yrkessjåfører, sier statsråden.

Før jul sendte han et innspill til EU-kommisjonen om felles kompetansekrav for kjøring på vinterføre. Samtidig har han skrevet til transportministre i flere land og foreslått at kjøring under vanskelige vær- og føreforhold skal inngå som en del av yrkessjåføropplæringen. Representanter fra disse landene samles torsdag på et seminar i den norske EU-delegasjonen i Brussel.

– Målet er å gjøre alle europeiske yrkessjåfører godt forberedt for å tilpasse kjøringen til vanskelige kjøreforhold på vinterføre, sier Solvik-Olsen.

Han viser til at regjeringen har satt i verk flere tiltak for å bedre sikkerheten og fremkommeligheten på norske vinterveier. Blant annet er antall kontroller av tunge kjøretøy økt, kravene til vinterdekk er skjerpet og det gjennomføres mer informasjonsarbeid overfor utenlandske sjåfører.

 

LES OGSÅ: Porosjenko: – Ingen gode nyheter i Minsk

LO kan godta null øre i lønnstillegg i år

Rekordlav lønnsvekst kan bli tema for Olsen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.