København: Den anerkjente terrorforskeren Magnus Ranstorp ved den svenske Försvarshögskolan mener den angivelige gjerningsmannen har begått det mest alvorlige terrorangrepet på dansk jord til nå.

– At det er mulig å gjennomføre et angrep på tett hold og flykte fra gjerningsstedet tyder på at det aksjonen var godt planlagt, sier Ranstorp til den danske avisen Politiken.

Skutt i hodet

Klokken åtte søndag holdt politiet en pressekonferanse i Politigården i København hvor de la frem politiets teori om at det er én mann som står bak skyteangrepene.

– Vi har hatt en meget alvorlig natt. Vi har to drepte og en drept antatt gjerningsmann, sier politiet på pressekonferansen.

– Vi antar at samme gjerningsmann står bak begge skyteepisoder. Vi antar også at den samme gjerningsmann er den personen vi har skutt ved Nørrebro stasjon, sier ledende politiinspektør Jørgen Skov ved Københavns politi.

Terrornatt

Det har vært tre skyteepisoder i København det siste døgnet som danner grunnlaget for politiets teori. Tre personer er drept og fem personer er såret etter en rekke skuddutvekslinger i København.

*Lørdag ettermiddag da det ble løsnet flere titalls skudd mot et debattmøte i kulturhuset Krudttønnen på Nørrebro. Debattmøtet handlet om ekstrem islamisme og ytringsfriheten. Til stede var blant annet Muhammed-karikaturtegneren Lars Vilks. En sivil person ble drept og tre politifolk ble skadet.

*Ved ett-tiden natt til søndag ble en jødisk synagoge på Krystalgade angrepet. På innsiden var det feiring av jødisk konfirmasjon. En unge jødisk vakt og to politifolk skadet.

*Like etter klokken fem skjøt en mann mot politiet på Nørrebro. Politiet besvarte ilden og drepte mannen.  

Etter intensivt politiarbeid fant politiet den antatte gjerningsmannens bosted.

– Han dro med bil til Årvinge. Der ringer han etter en drosje, som plukker ham opp. Drosjesjåføren setter ham av på en adresse, som vi deretter holder oppsyn med. Ved halv fem-tiden forlater han stedet igjen. Da vender ham ikke tilbake før vi møter ham der i fem-tiden i natt, sier Skov.

 

LES OGSÅ: – Våpenhvilen i Øst-Ukraina brutt

Nytt mattekurs skal løfte norske lærere i turbofart

Vil slippe til utenlandske matkjeder  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.