Mistankene startet da en minibank i Ukrania spyttet ut penger på vilkårlige tider. Dette var nemlig en av metodene svindlerne brukte. Men da etterforskerne undersøkte saken ble de sjokkerte over omfanget, skriver den britiske avisen The Telegraph

Nå antas det at hackere med base i Russland har klart å stjele 650 millioner pund, eller 7,5 milliarder kroner, ved å angripe over 100 bankfilialer over hele verden. I to år skal de ha samlet data gjennom å spre spionvare i bankenes datasystemer.

Hackerne skal ha skaffet seg mulighet til å følge videoovervåkningen av kontorene de angrep, og til å overstyre ansatte som var koblet til nettet.

En talsmann for selskapet som ble innkalt for å undersøke den gavmilde minibanken i Ukraina mener dette ikke er et engangstilfelle.

- Dette markerer starten på et nytt nivå på cyberkriminalitet, hvor målet er bankene i seg selv, ikke enkeltmenneskers kontoer, sier talmannen for Kaspersky Lab.

Til tross for at dette angrepet er oppdaget, fryktes det at problemet kan forbli i systemene, fordi det er ekstremt vanskelig å finne spionfilene. Angrepet startet med eposter til bankansette fra tilsynelatende kjente kilder.

Les mer: Domeneøya slår nykommerne

Telenor advarer mot svindelforsøk med BankID

Frykter hacking av meglerhus dnPlus  (krever innlogging)

Bølge av phishing  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.