Reformforslagene ble levert til EU-kommisjonen like før fristen løp ut ved midnatt.

Kreditorene i den såkalte troikaen EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken (ESB) og Det internasjonale pengefondet (IMF) er ifølge kilder i EU fornøyd med forslagene som er lagt fram, melder DPA.

Dermed er det opp til eurosonens finansministre og deres nasjonalforsamlinger å godkjenne forlengelsen av krisepakken, før den løper ut lørdag.

– Omfattende nok

De første reaksjonene er positive etter at forslagene ble overlevert. Eurosjef Jeroen Dijsselbloem sier Hellas tydeligvis «mener alvor», men understreker at avtalen ikke er i boks ennå.

– EU-kommisjonens mening er at denne listen er omfattende nok, og at den utgjør et godt grunnlag for å kunne avslutte forhandlingene, sier en kilde nær kommisjonen til Reuters.

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble, som er sterk motstander av den økonomiske politikken til Hellas' nye regjering, har bedt om at låneforlengelsen blir tatt opp i landets nasjonalforsamling denne uken.

– Forutsatt at Hellas følger sine forpliktelser og at eurogruppens finansministre er enige, vil den tyske regjeringen støtte den foreslåtte forlengelsen, sier Schäuble.

Les også: Butikkdød i Aten dnPlus (NB. krever innlogging)

Omfattende reformer

En kilde nær den greske regjeringen, som uttalte seg før fristen gikk ut, sier at forslagene inneholder en rekke tiltak som venstrepartiet Syriza lovte å innføre før valget. Blant dem er gratis elektrisitet til 300.000 fattige familier, gratis legehjelp, mat- og transportkuponger og bistand til minstepensjonister.

I en kopi av forslaget som nyhetsbyrået Reuters har sett, heter det imidlertid at tiltakene for å få bukt med «den humanitære krisen» i Hellas ikke skal gå ut over budsjettet.

Statsminister Alexis Tsipras' regjering lover videre å gjennomgå skattesystemet og få offentlige utgifter innenfor «samtlige budsjettområder» under kontroll – løfter som klinger ganske annerledes enn Syrizas valgløfter.

Børsen i Aten åpnet tirsdag for første gang siden avtalen om låneforlengelse ble inngått fredag, siden mandag var helligdag i Hellas. ATHEX-indeksen startet dagen med en oppgang på 6,4 prosent til 908,52 poeng, melder AFP.

Les også på DN.no i dag:
Aibel får Johan Sverdrup-kontrakt verdt 8 mrd
USA i dag: Offentlig sektor kan bli stengt igjen
Røkkes datter holdt sin første offentlige tale (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.