Debatten om nettnøytralitet blusset opp i kjølvannet av en avtale mellom bredbåndsleverandøren Comcast og Netflix i februar i fjor, der Netflix gikk med på å betale en sum for å sikre at Comcast-kunder skulle få rask og sikker tilgang til filmer.

FCC, det amerikanske teletilsynet, avgjorde torsdag at internettilbyderne må innordne seg etter regler som er mer like dem som gjelder for tradisjonelle teleselskaper. De nye reglene forbyr nettleverandører å inngå avtaler med innholdsleverandører for å gi dem større nedlastingshastighet.

Demokratene sikret et flertall på tre mot to stemmer for forslaget. De republikanske representantene mente reglene sto for en for omfattende offentlig inngripen.

I en uttalelse i november la president Barack Obama sterkt press på FCC for å innføre regler som gir nettnøytralitet, til tross for at han ikke har instruksjonsmyndighet over tilsynet.

– Ingen tjenester skal måtte bli stående i «lavhastighetsfelt» fordi de ikke betaler. Dette vil undergrave spillerommet som er avgjørende for internetts vekst, uttalte presidenten.

Også selskaper som Google, Facebook og Amazon har støttet kravet om lik hastighet for alle.

Les også:
Solgte 35-millioners villa
Audis nye elbil kan kjøre 450 km
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.