– Samlet er bevisene langt fra å oppfylle minimumsstandarden, heter det i en uttalelse fra argentinsk rettsvesen torsdag.

Saken ble gjenopptatt denne måneden etter at den opprinnelige statsadvokaten, Alberto Nisman, ble funnet død under mystiske omstendigheter den 18. januar.

Han anklaget president Cristina Fernández de Kirchner for å ha forsøkt å dekke over iranske myndigheters innblanding i bombingen i 1994 for å få tilgang til iransk olje. Dagen etter at han døde, skulle Nisman ha møtt i den argentinske kongressen for å legge fram angivelige beviser mot Fernández.

Presidenten beskriver anklagene mot henne som «absurde».

Statsadvokat Gerardo Pollicita, som overtok etterforskningen, er ventet å anke dommerens beslutning om å avslutte etterforskningen.

85 mennesker ble drept i bombeangrepet mot et jødisk senter i Buenos Aires i 1994. Iran nekter for å ha vært involvert i angrepet.

Les også:
USAs teletilsyn sier nei til «forkjørsrett» på nett
Russland trues med nye sanksjoner
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.