Dansk politi har pågrepet en ung mann siktet for medvirkning til angrepene mot kulturhuset Krudttønden og synagogen i København.

Pågripelsen skjedde i 10.30-tiden fredag formiddag, og han vil bli framstilt for fengsling lørdag, opplyser politiet i København i en pressemelding.

Påtalemyndigheten vil be om lukkede dører under rettsmøtet og forbud mot å navngi den siktede.

- Politiet i København har ikke ytterligere opplysninger om saken til pressen på nåværende tidspunkt, heter det i pressemeldingen.

Tidligere pågrepet to menn

Politiet har tidligere pågrepet to menn på 19 og 22 år som skal ha hjulpet den antatte gjerningsmannen med å skaffe våpnene han brukte under angrepet og skjult ham mellom angrepene. De sitter begge i varetekt.

Politiet mener den radikaliserte 22-åringen Omar Abdel El-Hussein sto bak de to angrepene 14. og 15. februar.

Den 55 år gamle filmskaperen Finn Nørgaard og 37 år gamle Dan Uzan, som sto vakt utenfor synagogen i Krystalgade, ble drept. Fem politifolk ble såret i de to angrepene.

Den antatte gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på Dn.no:

Gresk krisepakke godkjent i Tyskland

Scrip eller scrap

- Økningen i ledigheten er bare oljerelatert