Underskuddet på det russiske statsbudsjettet for i år blir på 3,7 prosent, en kraftig økning fra i fjor da det var på 0,6 prosent av BNP.

Statssekretær Tatjana Nesterenko opplyser at finansdepartementet har planer om kutt tilsvarende 133 milliarder kroner, men hun sier også at kuttene burde vært enda større.

Hardt rammet

Nesterenko sier at regjeringen vil be nasjonalforsamlingen om å overføre tilsvarende 335 milliarder kroner fra statens reservefond til statsbudsjettet.

Samtidig opplyses det at president Vladimir Putin har besluttet å kutte lønningene til alle på presidentens kontor med 10 prosent.

Russisk økonomi er hardt rammet av fallet i oljeprisen og sanksjonene som er iverksatt av vestlige land på grunn av Ukraina-konflikten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- De svake tallene er i kontrast med signalene fra boligmarkedet

Færre brev slår negativt ut for Posten

Bratt inntektsfall og store kutt i Amedia