Amerikanske og cubanske forhandlere starter en ny runde forhandlinger som har som mål å normalisere forholdet mellom de to gamle fiendene.

Fredag møtte representanter for Cuba og USA hverandre til nye forhandlinger i det amerikanske utenriksdepartementet i Foggy Bottom i Washington.

Lignende samtaler i Havana i januar førte tilsynelatende ikke til noe gjennombrudd i forhandlingene.

Målsettingen er at forhandlingene på sikt skal føre til at begge land gjenåpner sine ambassader og utveksler ambassadører. Det har ikke skjedd siden forbindelsene ble brutt i 1961, i kjølvannet av den kommunistiske revolusjonen på Cuba to år tidligere.

Cubanerne krever i første omgang blant annet at amerikanerne fjerner Cuba fra listen over land som støtter terrorisme.

Amerikanerne krever på sin side at en eventuell amerikansk ambassade i Havana får fullstendige diplomatiske rettigheter i henhold til Wien-konvensjonen, blant annet retten til å møte cubanske dissidenter.

Les også:
Vekstbrems demper Wall Street  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.