– Min tale har ikke til hensikt å vise respektløshet overfor president Obama eller vervet han har. Jeg har stor respekt for begge deler. Jeg setter stor pris på det president Obama har gjort for Israel: Sikkerhetssamarbeid, deling av etterretning, støtte i FN og mye mer, sa Netanyahu da han mandag talte til den viktige jødiske lobbyorganisasjonen AIPAC i Washington.

Han insisterte også på at forholdet mellom Israel og USA er «sterkere enn noensinne», og at det stadig blir bedre. Meldinger om det motsatte er «ikke bare forhastede, men rett og slett gale», framholdt den israelske statsministeren.

Netanyahu er invitert til Kongressen av republikanske politikere. Talen skal handle om det iranske atomprogrammet, som Israel mener er et forsøk på å utvikle atomvåpen.

En eventuell internasjonal avtale om atomprogrammet vil true staten Israels eksistens, mener Netanyahu.

Les også:
Streiken splitter de ansatte: - Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig
Ber Olsen gjøre som Yellen
Jakter jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.