Spanias økonomiminister Luis de Guindos opplyste mandag at forhandlinger er i gang om en tredje krisepakke for Hellas på mellom 30 og 50 milliarder euro.

Det skriver Financial Times mandag kveld.

- Vi forhandler om en tredje redningsaksjon for Hellas, opplyste de Guindos på en konferanse i Pamplona.

Økonomiministeren fremholder at spanske myndigheter vil bidra med 13-14 prosent av krisepakken. En avtale vil sørge for «fleksibilitet», og vil inkludere nye betingelser for Hellas.

Luis de Guindos, som er blant favorittene til å ta over lederskapet i eurogruppen av finansministre i år, legger til:

-Hellas vil ikke forlate eurosonen. Det ville ikke være bra for Europa, og heller ikke for valutaunionen (…) For Hellas er det ikke noe alternativ til europeisk solidaritet.

Andre toppolitikere i EU dempet ned den spanske ministerens uttalelser, eller antydet at de er forut for begivenhetene.

En talskvinne for Jeroen Dijsselbloem, den nåværende lederen for eurogruppen, sier: -Dette er ikke noe som diskuteres i eurogruppen.

En talskvinne for de Guindos klargjorde senere mandag at ministeren kun hadde ønsket å gi en antydning av størrelsen på en fremtidig gresk støttepakke, og å indikere det sannsynlige spanske bidraget til en slik pakke.

Les også:

- Vi levde luksusliv vi egentlig ikke hadde råd til

Oljeprisen henter seg inn etter kraftig fall  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.