Ukrainas sentralbank hever styringsrenten til 30 prosent, melder Bloomberg News tirsdag.

Dette er andre gang i løpet av svært kort tid at sentralbanken hever renten kraftig. Bakgrunnen er den kraftige svekkelsen som landets valuta hryvna er blitt utsatt for siden begynnelsen av februar.

Med dagens renteøkning har renten blitt satt opp med tilsammen 15 prosentpoeng siden 6. februar i år.

I forrige uke innførte Ukrainas sentralbank et forbud mot at lokale banker kan kjøpe utelandsk valuta på vegne av kundene. Det har hjulpet til med å stabilisere valutaen noe.

En dollar handles i skrivende stund til 24.25 ukrainske hryvna. Valutaen nådde det til nå svakeste nivået 26. februar da en dollar kostet 33,75 ukrainske hryvna.

Ifølge Reuters forventer den ukrainske sentralbanken at valutaen vil styrkes mellom 20 og 22 prosent mot dollaren etter dagens kraftige renteoppgang.

Les også:

Ukraina og Russland enige om gass ut mars

Stoltenberg: – Våpenhvilen i Ukraina holder

Russland trues med nye sanksjoner

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.