Etterforskningsleder Bengt Jansson sier til Aftonbladet at politiet har sikret spor og at man venter analysesvar. – Vurderingen vi gjør er at eksplosjonen ble forårsaket av en bombe, sier han til avisen.

Det er usikkert når svar på analysene er klare.

Politiet har i løpet av tirsdagen vært på jakt etter vitner og har drevet med såkalt indre spaning etter eksplosjonen som rammet en blokk i boligområdet Brankärr ved 16-tiden mandag. Säpo, det svenske sikkerhetspolitiet, ble koblet inn samme dag.

Svenske TT skriver at de to som er døde etter eksplosjonen ikke er registrert på adressen til leiligheten. En av personene døde på stedet, mens den andre fikk livstruende skader og døde senere på sykehus.

– Jeg vet ikke hvordan de er kommet inn, sier en person som har leiligheten registrert som bolig.

Det er imidlertid bekreftet at boligen er blitt leid ut under hånden, og at personer har bodd der uten å ha vært registrert. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.