– Ifølge meldingene vi har fått, har minst 30 mennesker mistet livet. Redningsmannskapene har ikke kommet fram ennå, sier Vladimir Tsymbalenko fra gruveselskapet.

– Det jobbes med å få bort den giftige gassen, slik at de kan gå ned i gruva, forklarer han.

Flere personer skal være fanget, men det er foreløpig usikkert hvor mange som befant seg i gruva da eksplosjonen fant sted. Den russiske TV-kanalen RT får opplyst tall mellom 73 og 203 fra ulike kilder.

Zasjadko er gruva der 101 personer mistet livet i en metaneksplosjon i 2007. De siste årene har over 200 arbeidere mistet livet i gruva, ifølge RT. I januar ble 500 arbeidere innesperret i gruva, da sammenstøtene mellom ukrainske styrker og de prorussiske separatistene i området førte til et strømbrudd.

Ukrainske gruver har blitt rammet av en rekke dødsulykker de siste årene. Mange av gruvene er dårlig utstyrt og har sviktende sikkerhetsrutiner. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.