I februar ble det skapt 212.000 nye jobber i privat sektor i USA, viser de månedlige sysselsettingstallene fra ADP Employer Services, som ble offentliggjort onsdag ettermiddag.

På forhånd var det ventet en oppgang på 219.000, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Samtidig ble forrige måneds tall revidert fra en oppgang på 213.000 til en oppgang på 250.000.

ADP-tallene regnes ut fra lønnsstatistikker fra rundt 400.000 bedrifter i alle de private sektorene  i USA. Totalt består datagrunnlaget av rundt 24 millioner amerikanske arbeidstagere.

ADP-rapporten slippes onsdagen før myndighetenes offisielle jobb-rapport legges frem, vanligvis den første fredagen hver måned.

Rapporten fra ADP blir ofte benyttet som en indikasjon på utviklingen i privat sysselsetting i den offisielle arbeidsmarkedsrapporten. Enkelte måneder har det likevel vist seg at det kan være til dels store forskjeller i utviklingen i privat sysselsetting i de to rapportene.

I tillegg til utviklingen i privat sysselsetting inneholder også myndighetenes rapport samlet endring i sysselsettingen i offentlig og privat sektor.

Les også:

Svakeste euro på 11 år

Fortvilede Norwegian-passasjerer: - Vi må kjøpe nye billetter
00:00
Publisert:

Bjørn Kjos om streiken: - Sendte avgårde en hel pakke til pilotene i natt - hørte ikke et pip (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.