Oljeselskapet DNO vil gi fra seg enkelte oljeproduserende blokker i Yemen, som en reaksjon på den politiske og sikkerhetsmessige situasjonen i landet.

Det skriver Wall Street Journal onsdag ettermiddag.

Også Dove Energy Group og Nexen planlegger å gjøre det samme, ifølge avisen.

Jemens oljeblokker og rørledninger har i lengre tid vært under angrep fra stammer og andre grupper tilknyttet til al-Qaida, som har mål om å diskreditere regjeringen og bryte en viktig inntektskilde.

I januar evakuerte Occidental Petroleum Corporation ut alle sine ansatte etter en hendelse. Østerrikske OMV har også trukket ut sine ansatte fra landet.

Andre selskaper har imidlertid bestemt seg for å bli, blant andre Total, som er landets største produsent med en daglig produksjon på rundt 40.000 fat.

-Det er vanskelig å se hvordan Jemens oljeindustri kan overleve at landet faller inn i kaos eller brytes opp i deler. Å unngå de verste utfallene vil kreve radikal nytenking om hvordan oljebransjen opererer og hvordan oljeressursene fordeles, sier konsulentsjef Robin Mills i Manaar Energy til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Rentekomitémedlem: Feil å høyne renten i år

Dialog i natt mellom piloter og Norwegian

Kina senker vekstmålet