25-år gamle Max-Hervé George har en mildt sagt magisk kontrakt med sitt forsikringsselskap, som gjør at han kan slå børsen hver eneste gang han handler - uten risiko.

Hans investeringer har så langt gitt ham en snittavkastning på 68,6 prosent per år.

Når franske Max-Hervé George var syv år fikk han en unik livsforsikring i selskapet L'Abeille Vie, nå en del av Aviva France, som gjør at han kan investere uten risiko, skriver Financial Times.

George som i utgangspunktet kommer fra en ganske velstående familie, kan nå bli astronomisk rik.

Bakgrunnen er at L'Abeille Vie i 1987 tilbød sine rikere kunder en spesialavtale. Den gang ble kursene på aksjefond bare notert hver fredag, men noen av de rike kundene fikk bytte fond når som helst frem til at de nye prisene ble notert. Men til gammel kurs. De få som ikke har blitt kjøpt ut av avtalene nyter fortsatt godt av ordningen.

Hvis markedet går opp kan George bare ringe og legge inn en kjøpsordre  - men til forrige ukers kurser. Og hvis markedet kollapser, så er det null problem for George da han kan ta en telefon og selge til gamle og høyere kurser.

Har vunnet i retten

For Max-Hervé George begynte det med at faren satte inn 8000 euro til ham i 1997, og i 2007 var han ifølge avisen god for 1,4 millioner euro (underkant av 12 millioner kroner). Det er den siste oversikten han har fått fra forsikringsselskapet, så han vet rett og slett ikke hvor rik han er i dag.

Men George fortsetter å handle på gamle kurser og øker formuen sin hver eneste uke. Ifølge beregninger kan George være euro-milliardær allerede i slutten av dette tiåret. Nå har han også begynt å låne penger for å investere enda mer.

Forsikringsselskapet er selvfølgelig ikke særlig fornøyd, og avtalen har vært behandlet i retten flere ganger, men hittil har 25-åringen vunnet hver gang, første gang i 2007 og siste gang i 2014. Men Aviva France har ikke gitt opp å forfølge saken rettslig, så kampen fortsetter.

- Jeg vil bare ha maksimal rettferdighet. Jeg vil ha pengene, jeg vil ha min kontrakt, sier Max-Hervé George til Financial Times.
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

 
- Det har aldri vært lettere å spare enn nå
 

- Bøndene kommer til å kjøre Lamborghini, og aksjemeglerne kommer til å kjøre taxi