EUs mål er å kutte utslippene med minst 40 prosent innen 2030 sammenlignet med nivået i 1990, slo Unionens 28 miljøministre fast på et møte i Brussel fredag.

Det blir også målet EU melder inn før verdenssamfunnet holder klimatoppmøte i Paris i november og desember for å forhandle om en ny global avtale.

FN har bedt om innmeldingene før 31. mars.

- At EU sender inn sitt bidrag tidlig, bekrefter deres rolle som internasjonale pådrivere på klimafeltet. Det er et signal til andre land om også å holde fristen og å sende inn tilstrekkelig informasjon om hva målet innebærer, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H).

Om Stortinget vedtar regjeringens klimamelding 24. mars, lover hun å følge etter.

- Regjeringen vil følge opp innen fristen og sende inn Norges mål om minst 40 prosent kutt. Det forutsetter selvsagt Stortingets behandling av saken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.