Antallet som søkte beskyttelse hos danskene, falt med 47 prosent fra tredje til fjerde kvartal i fjor.

Samtidig steg tallet på asylsøkere til EU under ett med 9,9 prosent i samme periode, viser Eurostat-tallene som Jyllands-Posten skriver om lørdag.

Danmarks markante fall overgås kun av Latvia. Også Norge går mot EU-strømmen, med et fall på 22 prosent i antall nye asylsøkere fra tredje til fjerde kvartal i 2014.

Regjeringen i København la i september i fjor fram en rekke innstramminger i asylpolitikken og mener i likhet med den norske regjeringen at det er årsaken til nedgangen.

Andre har pekt på at det skyldes tilfeldigheter og sesongvariasjoner, ettersom færre flyktninger antas legge ut på den livsfarlige reisen over Middelhavet i vinterhalvåret.

7.196 mennesker søkte asyl i Danmark i tredje kvartal, mens tallet var nede i 3.747 i fjorårets tre siste måneder. Norge registrerte til sammenligning 3.435 nye asylsøkere i tredje kvartal, mot 2.700 i fjerde kvartal.

Les også:
Nå er priskrigen i gang - og hit kan du reise for 149,-
- En veldig vellykket investering og da kan det være hyggelig å realisere litt
Guttene er tapere - her også (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.