EUs utenrikssjef Federica Mogherini besøker Cuba for å ha samtaler om politisk dialog og framtidig samarbeid. Russlands utenriksminister Sergej Lavrov er også på plass i Havana.

Mogherini skal ha samtaler med Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez under det to dager lange besøket, men det er ikke lagt opp til noe besøk hos president Raul Castro.

Forhandlere fra EU og Cuba har holdt tre runder med samtaler, den siste i begynnelsen av mars, der de har diskutert sensitive menneskerettsspørsmål og arbeidet med å utforme en avtale om «politisk dialog og samarbeid».

Mogherinis besøk i Havana kommer på et helt avgjørende tidspunkt i forhandlingene, understreker utenrikssjefens kontor.

Cuba ligger også i forhandlinger med USA, og de to landene har nå tatt steg for å normalisere forholdet som har vært preget av kald krig og sanksjoner siden 1961.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov befinner seg også i Havana, men hans program er ikke kjent og det er heller ikke opplyst at han skal ha noe møte med Mogherini under besøket.

EUs utenrikssjef skal derimot ha samtaler med erkebiskopen i Havana, kardinal Jaime Ortega og representanter for det sivile samfunnet før hun returnerer til Brussel.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Nye forhandlinger mellom USA og Cuba