Er du i området? Ta kontakt med DN her

Et Germanwings Airbus A-320-passasjerfly styrtet tirsdag formiddag i Digne-regionen i Frankrike.

Flyet gikk ned sør i de franske alpene, og hadde 144 passasjerer ombord. Ifølge den franske presidenten, Francois Hollande, er det ikke forventet å finne overlevende. Det sa han i en direktesendt tale i 12-tiden tirsdag.

I tillegg til de 144 passasjerene var det to piloter og fire kabinansatte ombord. De fleste passasjerene var etter alt å dømme tyske. I tillegg var det trolig 45 spanjoler om bord, melder NTB.

– Det er for tidlig å svare på om det var nordmenn om bord. Vi må sjekke og eventuelt komme tilbake med mer informasjon, sier pressevakt i Utenriksdepartementet, Kristin Enstad til VG

Stedet flyet har gått ned ligger ulendt til i fjellmassivet «De tre biskoper», nær Digne-les-Bains som ligger rundt 100 kilometer nord for Nice. Ifølge den britiske avisen Mirror ligger skistedet Foux d'Allos nærmest ulykkesstedet.

Det var godt vær i området og franske medier spekulerer på om flystyrten skyldes en kollisjon i luften med et sivilt eller militært luftfartøy i det som er et sterkt trafikkert luftrom.

Airbus sier i en pressemelding at de på nåværende tidspunkt ikke har noen informasjon om omstendighetene rundt ulykken og at selskapet ikke har noen kommentarer. På twitter skriver imidlertid Airbus følgende;

"Vi vil gi ytterligere informasjon så raskt som mulig. Våre tanker er med dem som er rammet av denne tragiske hendelsen".

Flyet var på vei fra Barcelona til Dusseldorf.

Radarsignalene fra flyet forsvant cirka klokken 09.40 norsk tid. Da var flyet i en høyde på omlag 2250 meter, etter å ha gradvis gått ned fra topphøyden på omlag 12.000 meter (38.000 fot), opplyser Flightradar via Twitter.

Flyet reduserte høyden med en fart på 3000-4000 fot per minutt, som er en relativ standard nedfart for innflygninger mot flyplass, ifølge Flightradar.

Flyets rute frem til man mistet kontakt over sør-Frankrike da flyet var i 6800 fots høyde. Faksimile:twitter.com/flightradar24
Flyets rute frem til man mistet kontakt over sør-Frankrike da flyet var i 6800 fots høyde. Faksimile:twitter.com/flightradar24

Germanwings er lavprisselskapet til Lufthansa.

Den grønne linjen viser flyet på radaren på vei fra Barcelona.
Den grønne linjen viser flyet på radaren på vei fra Barcelona. (Foto: Skjermdump fra flightaware.com)

Er du i området? Ta kontakt med DN her

 

DN kommer tilbake med mer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.