Den tyske 28-åringen Andreas Lubitz som var andreflygeren av flyet som styrtet i de franske Alper, styrtet trolig maskinen med vilje, ifølge lederen for de franske etterforskerne.

Lubitz skal ha nektet å åpne døren til cockpit, melder Bloomberg News.

Les også: - Kan skyte på den med en rimelig grovkalibret revolver, den kommer ikke til å gå gjennom

Lydopptakene tyder på at andrepilot bevisst endret flyets høyde, og at han ønsket å ødelegge maskinen, sier Brice Robin, som leder den franske etterforskningen.

Han bekrefter at flyets kaptein forlot cockpiten, mest sannsynlig av «naturlige årsaker», men at han ikke slapp tilbake inn i cockpiten til tross for gjentatte forsøk.

– Flytårnet mottok aldri noen nødsignal fra flyet. Det var også pustesignaler fra cockpit som indikerer at andrepiloten var i live helt fram til styrten, sier Robin.

Pilotens navn er ikke kjent for etterforskerne i tilknytning til terrorvirksomhet

Alle 150 mennesker om bord mistet livet i tirsdagens styrt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Spekulerer på selvmord i Germanwings-styrten
Flyger forlot førerkabinen før flyet styrtet
Fersk Germanwings-flyger bak spakene på ulykkesflyet