Det russiske forsvarsdepartementets TV-stasjon Zvezda har tilbudt den sparkede programlederen av Top Gear, Jeremy Clarkson, ny jobb.

BBC suspenderte Clarkson tidligere i måneden, etter at han havnet i håndgemeng med en produsent på et hotell i North Yorkshire.

Torsdag fikk han sparken av den britiske allmennkringkasteren, og det russiske forsvaret var raskt ute med å invitere ham til Moskva.

Zvezda, som foruten å reklamere for det russiske forsvaret også sender underholdningsprogrammer, la selv ut invitasjonen på sin nettside. En talsmann for Clarkson lover at de skal få svar.

– Han kommer til å svare, sier talsmannen Daniel Rix.

– Jeg kan knapt nok forestille meg hvordan en russisk utgave av Top Gear vil se ut. Den kan for eksempel inneholde en bolk der man plasserer en tsar i en fornuftig priset bil, humrer Rix.

BBCs versjon av Top Gear pleier å plassere en kjendis (a star) i en slik fornuftig priset bil, for deretter å la vedkommende konkurrere med tiden til andre kjendiser på en bilbane.

Zvezda fikk ikke helt med seg ordspillet og gjengir i sin oversettelse henrykt at Clarkson kan komme til å bli «en tsar blant bilprogrammer om fornuftig prisede biler i Russland».

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Top Gear-show i Stavanger utsettes

 
Clarksons angrep blir politisak