Vaksinene er utviklet av GlaxoSmithKline og NewLink Genetics og gis i form av en enkelt injeksjon.

National Institutes of Health (NIH) i USA ga tidligere i år de to legemiddelgigantene lov til å teste ut vaksinene i Liberia, blant annet for å undersøke mulige bivirkninger. De foreløpige resultatene er lovende.

– De synes å være trygge, konkluderer NIH.

Hvor effektive vaksinene er, gjenstår å fastslå. Over 600 personer har fått dem til nå, men de kliniske testene er fortsatt bare halvveis.

– Vi er takknemlige overfor det liberiske folk som frivillig har blitt med på denne viktige utprøvingen, og vi finner resultatene så langt oppløftene, sier dr. Dr. Anthony Fauci i NIH.

– Nå må vi gå videre og utvide studien, slik at vi til slutt kan fastslå om disse eksperimentelle vaksinene kan beskytte mot ebolaviruset og benyttes under framtidige utbrudd, sier han.

Over 10.000 mennesker har mistet livet etter å ha blitt smittet av ebola i Vest-Afrika det siste året, men epidemien ser nå ut til å være på retur.

Les også: Forsinkelser og innstillinger på Gardermoen
Mot amerikansk gigantsalg i Australia

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.