Mens han var student ved Lufthansas flygerskole i Phoenix i USA, fikk han ifølge den tyske avisa Bild psykiatrisk behandling for alvorlig depresjon og ble i en periode vurdert som uegnet til å fly.

Lufthansa-sjef Carsten Spohr bekreftet på en pressekonferanse torsdag at Lubitz hadde tatt en pause i utdanningen for seks år siden. Han ville ikke si mer med henvisning til legenes taushetsplikt, men understreket at han nå var klarert for å fly.

Tok kurs om igjen

Bild skriver at han fikk den psykiatriske behandlingen i årene 2008 og 2009. Han måtte ta flere kurs om igjen, og skolen vurderte ham i perioder som «not suitable for flying». Men han gjorde ferdig sine eksamener med gode resultater.

I Lubitz' sertifisering ved det tyske luftfartsverket er det ifølge Bild koden SIC som innebærer at han jevnlig må gjennomgå legeundersøkelser. SIC-koden står også i flygersertifikatet hans.

Etterforskningen fokuserer på en mulig personlig livskrise som motiv for selvmordet der han tok med seg 149 andre uskyldige personer i døden.

Bild skriver at han nylig gjennomgikk en krise i forholdet til en kjæreste, og at han var preget av kjærlighetssorg.

Taleregistratoren forteller at han var helt rolig etter at han stengte kapteinen ute av cockpiten, og at han pustet rolig og ikke sa et ord helt til flyet smalt i fjellveggen.

Interessante funn

Politiet har de siste dagene gjennomsøkt huset til foreldrene hans i småbyen Montabaur, ikke langt fra Koblenz, og leiligheten han hadde i Düsseldorf og tatt med seg flere sekker og esker med materiale. De sier de har funnet ting av interesse.

Lubitz bodde i den hvite murvillaens annen etasje sammen med broren, mens foreldrene bodde i første etasje. Faren er bankmann og moren organist i den lokale evangeliske kirken.

Bild skriver at han var interessert i idrett og deltok i flere maratonløp. Ved nyttårsløpet i Montabaur i 2013 kom han inn på en av de første plassene. Men hans store interesse helt fra tenårene var seilflyging.

Les også:
- Kapteinen forsøkte å slå seg inn i cockpit med øks
Norwegian endrer rutiner etter Germanwings-ulykken
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.