Israel stanset overføringen av skatteinntekter til palestinerne i januar etter at palestinerne hadde søkt om medlemskap i Den internasjonale straffedomstolen (ICC). Siden er fire milliarder kroner holdt tilbake, noe som har tvunget selvstyremyndigheten til å kutte lønningene til de fleste offentlig ansatte med 40 prosent.

Nå sier Netanyahu at pengene skal utbetales av humanitære grunner og fordi det er i Israels interesse å gjøre det. Men beslutningen blir også tolket som et forsøk fra den nylig gjenvalgte statsministeren på å bedre det svært kjølige forholdet til USAs president Barack Obama.

USAs utenriksdepartement ønsket umiddelbart den israelske beslutningen velkommen.

De tilbakeholdte skatteinntektene har forverret situasjonen for en allerede skakkjørt, palestinsk økonomi. Arbeidsledighet på 25 prosent, og økonomiske vanskeligheter øker risikoen for uro og voldsbruk på Vestbredden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.