Tidligere statsminister Ehud Olmert er kjent skyldig i nok en korrupsjonssak. I fjor ble israeleren dømt til seks års fengsel for bestikkelser.

69-åringen ble i en domstol i Jerusalem mandag funnet skyldig i saken der han anklages for å ha mottatt konvolutter med kontanter fra en amerikansk forrentingsmann mens han var industriminister tidlig på 2000-tallet, melder israelske medier.

Straffeutmålingen kommer 5. mai, men Olmerts advokater varsler anke. Den tidligere statsministeren ble i utgangspunktet frikjent for både svindel og korrupsjon i den aktuelle saken. Han slapp unna med bøter og betinget fengsel for økonomisk utroskap i 2012.

Nye beviser

Men nye beviser dukket opp under rettssaken i den andre korrupsjonssaken, noe som fikk påtalemyndigheten til å reise ny tiltale.

Da Olmert i mai i fjor ble dømt til seks års fengsel, var det første gang i Israels historie at en tidligere statsminister ble dømt for korrupsjon. Han ble da dømt for å ha tatt imot bestikkelser på over 550.000 shekel (i dag tilsvarende over 1,1 millioner kroner), som borgermester i Jerusalem mellom 1993 og 2003.

Olmert ble først valgt inn i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset i 1973. Veteranen ble statsminister i 2006, men gikk av i 2008 da politiet anbefalte tiltale i en rekke bestikkelsessaker. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Vi spiser 4,6 millioner egg hver dag i påsken

Statoil har gjort enda et gassfunn i Tanzania

Venter dyrt oppgjør etter snøkaos