Det tyske sykehuset som behandlet Germanwings' styrmann, har overlevert journalen hans til påtalemyndigheten i Düsseldorf, opplyser sykehuset.

Annenflygeren Andreas Lubitz (27) låste kapteinen ute av cockpiten og styrtet ifølge franske etterforskere flyet med vilje inn i de franske Alpene forrige uke. Lubitz tok med seg 149 mennesker i døden.

Ikke depresjoner

Tidlig kom det fram at Lubitz trolig hadde psykiske problemer, men mange spørsmål er fortsatt ubesvarte. Universitetssykehuset i Düsseldorf, der Lubitz var pasient, har hittil nektet å si hva han ble behandlet for – utover at det ikke var depresjoner.

Lubitz ble utredet ved sykehuset ved tre anledninger fra februar – det siste besøket var så sent som 10. mars. Det er fortsatt uklart hvilken sykehusavdeling han ble utredet ved. Påtalemyndighetens fremste teori om Lubitz' motiv, dreier seg om at han slet med psykiske problemer.

Fredag ble det klart at Lubitz hadde skjult en sykdom for arbeidsgiveren Germanwings. Tyske etterforskere skal ha funnet en rekke legemidler og istykkerrevne sykmeldinger både i leiligheten i Düsseldorf og hjemme hos foreldrene i Montabaur. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Oslo Børs stiger på lave volumer

- Det er noe som ligger der på bordet og er en forutsetning for driften

Lippestad jobbet gratis for Breivik